Καλωσορισατε στο SensedPlace Blog!

Το SensedPlace προέρχεται από μια γενικότερη ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου και δικτύου παρουσίασης και ανταλλαγής ιδεών κοινωνικο-πολιτιστικού χαρακτήρα. Μέρος αυτής της ιδέας είναι και το Blog στο οποίο βρίσκεστε όπου δημοσιεύουμε σκέψεις, άρθρα, σχόλια, ιδέες, ανταποκρίσεις, παρουσιάσεις και πληροφορίες από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο του δικού μας, αλλά ίσως και του δικού σας, κόσμου...



21.9.07

δεξιά, πιο δεξιά...

Μεγάλα γεγονότα συγκλονίζουν την Ελλάδα του χυμένου φραπέ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, διασπασμένο, δεξιό... κι όπως πάει το πράγμα όλο και πιο δεξιό διότι αν επαληθευτούν τα σενάρια, θα περάσει από τα χεράκια του κληρονόμου της αρχηγίας Γιώργου Παπανδρέου (αναρωτιέμαι εάν δεν ήταν γιος του Ανδρέα τι δουλειά θα έκανε σήμερα) στις χερούκλες του σοσιαλιστικού ανέκδοτου που λέγετε Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγχρόνως, από βδομάδα θα δούμε για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση τόσους πολλούς χουντικούς να κάθονται στα έδρανα της βουλής. Καιρός ήταν γιατί είχαμε φλομώσει τόσα χρόνια στους ιμιτασιόν φασίστες που καλύπτονταν πίσω από το πέπλο ενός δήθεν δημοκρατικού κόμματος. Καιρός να δούμε την αλήθεια γυμνή μπας και σαν ψηφοφόροι αντιληφθούμε την ευθύνη των πράξεών μας, αν και δεν το βλέπω.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

boreis na mou doseis ton orismo ths aristeras ?

euxaristo

Costas D είπε...

Όχι, δεν είμαι σε θέση να δώσω κανέναν σχετικό ορισμό διότι θα είναι «εξ’ ορισμού» σχετικός και ατελής. Πιστεύω πως θα συμφωνείς μαζί μου πως αν ρωτήσεις 100 διαφορετικούς ανθρώπους να σου πουν τι είναι «η αριστερά» θα λάβεις 100 διαφορετικές απαντήσεις και πολλές από αυτές θα είναι ίσως και αντιφατικές μεταξύ τους. Θεωρώ πως ο καθένας, με τα κριτήρια του και τις γνώσεις του, μπορεί να αντιληφθεί αν κάποιο πρόσωπο, κόμμα ή συγκρότηση ιδεών έχουν αριστερές τάσεις ή όχι. Για μένα το ΠΑΣΟΚ είναι επιεικώς κεντρώο κόμμα και σε πολλά πράγματα οι διαφορές του με τη ΝΔ δεν είναι ουσίας αλλά εντυπώσεων. Πιστεύω πως κύριος Βενιζέλος είναι ένα κλασικό παράδειγμα πολιτικού εντυπώσεων. Βέβαια αν το δούμε μέσα από διεθνή δεδομένα και σε σχέση με τα περισσότερα «σοσιαλιστικά» κόμματα στην Ευρώπη, το ΠΑΣΟΚ είναι «αριστερό» κόμμα τύπου Μπλερ.