Καλωσορισατε στο SensedPlace Blog!

Το SensedPlace προέρχεται από μια γενικότερη ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου και δικτύου παρουσίασης και ανταλλαγής ιδεών κοινωνικο-πολιτιστικού χαρακτήρα. Μέρος αυτής της ιδέας είναι και το Blog στο οποίο βρίσκεστε όπου δημοσιεύουμε σκέψεις, άρθρα, σχόλια, ιδέες, ανταποκρίσεις, παρουσιάσεις και πληροφορίες από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο του δικού μας, αλλά ίσως και του δικού σας, κόσμου...



16.6.08

Απλά Μαθηματικά

πηγή : http://www.press-bank.com/ Το 2000

1 $ = 1.2 € 1 ßαρέλι πετρέλαιο = 60$ εποµένως 1 ßαρέλι = 72 €

Σήµερα

1 $ = 0.62 € 1 ßαρέλι γύρω στα 115$.

Εποµένως 1 ßαρέλι = 71,3 Eur

Εάν στην Ευρώπη το ßαρέλι έχει την ίδια τιµή, µε εκείνη του 2000 γατί η τιµή της ßενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;

Μας δουλεύουν αγρίως... ...

Παρακαλώ πολύ ανακυκλώστε το παρόν µήνυµα σε όσο πιο πολλούς µπορείτε: Ίσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» από εκείνους που µας κυßερνούν και ίσως να έχουµε καµιά διευκρίνηση για το γεγονός ότι πληρώνουµε συνεχώς επαυξηµένο, κάτι του οποίου η τιµή παραµένει πάντα η ίδια

Ίσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι µας, ότι µας δουλεύουν αγρίως και µας κατακλέßουν, να ßγούµε απ τα ρούχα µας...

Λες;........

Η αλήθεια για το πετρέλαιο... Η καθηµερινή υπόµνηση από εφηµερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το ßαρέλι ή τα 150$, σηµαίνει απλά για τον πολίτη, ότι µπορεί να περιµένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η ßενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αµ, δε. Οι τιµές του πετρελαίου που διατυµπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αµερικάνικη αγορά.

Η Ευρώπη αγοράζει σε τιµές µπρεντ, που:

α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$

ß. έχει την ίδια τιµή για τους Ευρωπαίους µ' αυτήν που είχε πριν 6 µήνες!

Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιµή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιµή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσµα; Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξηµένη τιµή στο πετρέλαιο. Τι σηµαίνει αυτό; Ότι κανένας δεν µπορεί να αυξήσει την τιµή της ßενζίνης, του αερίου, της ντοµάτας, του τραµ, της θειάς µου της Κοντίλως, µε το πρόσχηµα ότι ακρίßυνε το πετρέλαιο.

Μπορεί όµως να την αυξήσει µε το πρόσχηµα ότι οι πολίτες, ßοµßαρδισµένοι από τη µπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιµή του πετρελαίου, είναι έτοιµοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίµηση αγόγγυστα. Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθηµερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασµός υπερισχύει της αλήθειας. Δηλαδή, όταν η ßλακεία είναι σηµαντικότερη της σοßαρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: