Καλωσορισατε στο SensedPlace Blog!

Το SensedPlace προέρχεται από μια γενικότερη ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου και δικτύου παρουσίασης και ανταλλαγής ιδεών κοινωνικο-πολιτιστικού χαρακτήρα. Μέρος αυτής της ιδέας είναι και το Blog στο οποίο βρίσκεστε όπου δημοσιεύουμε σκέψεις, άρθρα, σχόλια, ιδέες, ανταποκρίσεις, παρουσιάσεις και πληροφορίες από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο του δικού μας, αλλά ίσως και του δικού σας, κόσμου...



26.6.08

δωρεάν ταφή

Ήμαστε ολόκληρο μπουλούκι εκεί πέρα, γύρω στους 150 με 200. Έπρεπε να συμπληρώσουμε κάτι κωλόχαρτα. Μετά σηκωθήκαμε όλοι όρθιοι μπροστά στη σημαία. Ο τύπος που μας όρκισε, ήταν ο ίδιος που με είχε ορκίσει τότε.

«Λοιπόν, τώρα έχετε μια καλή δουλειά. Αν δεν κάνετε βλακείες, θα είσαστε εξασφαλισμένοι για όλη σας τη ζωή».

Ασφάλεια; Ασφάλεια έχεις και στη φυλακή. Δικά σου τρία τετραγωνικά κι ούτε νοίκι, ούτε κοινόχρηστα, ούτε φόροι, ούτε διατροφή παιδιού. Ούτε έξοδα για την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Ούτε κλήσεις από την τροχαία. Ούτε μπελάδες γιατί σε συλλάβανε να οδηγείς μεθυσμένος. Ούτε χασούρες στον ιππόδρομο. Ιατρική περίθαλψη δωρεάν. Παρέα με τύπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Εκκλησία. Γκόμενο. Δωρεάν ταφή.

Charles Bukowski
«Ταχυδρομείο»
Εκδόσεις Οδυσσέας, 1981

Δεν υπάρχουν σχόλια: