Καλωσορισατε στο SensedPlace Blog!

Το SensedPlace προέρχεται από μια γενικότερη ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου και δικτύου παρουσίασης και ανταλλαγής ιδεών κοινωνικο-πολιτιστικού χαρακτήρα. Μέρος αυτής της ιδέας είναι και το Blog στο οποίο βρίσκεστε όπου δημοσιεύουμε σκέψεις, άρθρα, σχόλια, ιδέες, ανταποκρίσεις, παρουσιάσεις και πληροφορίες από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο του δικού μας, αλλά ίσως και του δικού σας, κόσμου...



6.10.08

κελιά... απάνθρωπα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/10/2008
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες κράτησης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για τους εκατοντάδες αλλοδαπούς αλλά και για τους Ελληνες που συλλαμβάνονται για διάφορες αξιόποινες πράξεις και παραμένουν εκεί μέχρι να οδηγηθούν στο δικαστήριο.
Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας Οπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ημέρα της Πάτρας», οι άνθρωποι που φιλοξενούνται εκεί στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα μαζί με σκουπίδια και ακαθαρσίες.
«Σκηνές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας. Εικόνες ντροπής για ένα κράτος που θέλει να λέγεται πολιτισμένο» χαρακτήρισε τις φωτογραφίες και την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της ντροπής... ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, Νίκος Τσούκαλης, και με ερώτηση που κατέθεσε έφερε το θέμα στη Βουλή.
Οπως αναφέρει ο κ. Τσούκαλης, τριτοκοσμικές παραμένουν οι συνθήκες κράτησης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας παρά τις δεσμεύσεις του υφυπουργού κ. Χηνοφώτη για τη βελτίωσή τους.
«Ομως φαίνεται ότι τίποτα το ουσιαστικό δεν έγινε» κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Τσούκαλης, ο οποίος μέσω της ερώτησής του ζητά από τον κ. Χηνοφώτη εξηγήσεις:
* Γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις για ενοικίαση κατάλληλων οικημάτων για την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων;
* Γιατί δεν βελτιώθηκαν οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των κρατουμένων;
* Ποια επιπλέον μέτρα σκοπεύει να πάρει για την επίλυση του προβλήματος που μας εκθέτει ως πολιτισμένη χώρα;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/10/2008

2 σχόλια:

dion είπε...

Και που να δείτε ,φίλοι μου τι γίνεται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. Εκεί να δείτε βρομιά και δυσωδία ,αυθαιρεσία κι απόλυτη τρομοκρατία.
Πρόσφατα έγινε ανώνυμη καταγγελία εργαζομένων στις φυλακές και επερώτηση στη βουλή για το θέμα ,αλλά …θα το καταπιεί κι αυτό ο καιάδας της συγκάλυψης. Όμως ,ως πότε παλικάρια ….?
Τέλος ,συγχαρητήρια για το ιστολόγιο. Ωραία δουλειά, φρέσκες , αιχμηρές ιδέες!

Costas D είπε...

Ευχαριστούμε για το σχόλιο.
Η συγκάλυψη είναι ο άγραφος νόμος των οργάνων καταστολής, από πολύ παλιά. Όλοι το γνωρίζουν αυτό λίγο-πολύ εκτός από τους αποβλακωμένους τελείως. Ως πότε όμως; Αντε ντε...