Καλωσορισατε στο SensedPlace Blog!

Το SensedPlace προέρχεται από μια γενικότερη ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου και δικτύου παρουσίασης και ανταλλαγής ιδεών κοινωνικο-πολιτιστικού χαρακτήρα. Μέρος αυτής της ιδέας είναι και το Blog στο οποίο βρίσκεστε όπου δημοσιεύουμε σκέψεις, άρθρα, σχόλια, ιδέες, ανταποκρίσεις, παρουσιάσεις και πληροφορίες από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο του δικού μας, αλλά ίσως και του δικού σας, κόσμου...



12.12.08

κλαίμε κι από μόνοι μας...

Επιστολή φίλων του Αλέξη
Είμαστε τα παιδιά σας! Αυτοί, οι γνωστοί - άγνωστοι ...
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ. Δεν είμαστε τρομοκράτες, «κουκουλοφόροι, «γνωστοί - άγνωστοι».
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Αυτοί, οι γνωστοί - άγνωστοι ...
Κάνουμε όνειρα μη σκοτώνετε τα όνειρά μας!
Εχουμε ορμή μη σκοτώνετε την ορμή μας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.
Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη «βιτρίνα», παχύνατε, καραφλιάσατε, ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε.
Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε, να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
ΜΑΤΑΙΑ!
Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι, έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε.
Δεν φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε!
Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Πού είναι οι γονείς; Πού είναι οι καλλιτέχνες; Γιατί δεν βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;
ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Υ.Γ. Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα, ΕΜΕΙΣ κλαίμε κι από μόνοι μας

2 σχόλια:

Costas D είπε...

«Προσβάλλουν τη μνήμη του»


Δήλωση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο


«Η Σχολή Μωραΐτη έχει πάγια αρχή της να μην κοινολογεί σε κανέναν οποιασδήποτε φύσης πληροφορία σχετική με τους μαθητές και τις μαθήτριές της είτε κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους είτε ύστερα από αυτήν. Στην τραγική όμως περίπτωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θεωρεί υποχρέωσή της να κάνει δημόσια μια σχετική δήλωση γιατί κυκλοφόρησαν και δημοσιοποιήθηκαν πολλά που απέχουν από την αλήθεια και προσβάλλουν τη μνήμη του. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη από την Α' τάξη του Δημοτικού ώς την Γ' Γυμνασίου. Μετά την κανονική αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, η μητέρα του, με την οποία το σχολείο είχε πάντα άριστη συνεργασία, αποφάσισε, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, να τον εγγράψει σε άλλο Λύκειο χωρίς καμία επέμβαση της σχολής. Σε όλο το διάστημα της φοίτησής του ο Αλέξανδρος είχε λαμπρές σχέσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο διδακτικό προσωπικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή του χαρακτηριζόταν (και ήταν) πάντα κοσμιότατη».




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2008

Costas D είπε...

Δεύτερο χαστούκι: Και το δεύτερο σχολείο του Αλέξη διαψεύδει τις συκοφαντίες


Με την «κατηγορηματική διάψευση των προσβλητικών και υπαινικτικών σχολίων του υπομνήματος» απαντά το σχολείο, που φοιτούσε από φέτος ο Αλέξης στο «υβριστικό περιεχόμενο» του απολογητικού υπομνήματος του κατηγορούμενου αστυνομικού. Σε ίδιο και ακόμη πιο σκληρό τόνο η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για την «αήθη και θρασύτατη προσβολή της μνήμης του 15χρονου δολοφονημένου».




Οπως αναφέρει η διεύθυνση του ιδιωτικού γυμνασίου-λυκείου «Ωθηση», «ως σχολείο έχουμε την ευθύνη να σπάσουμε τη σιωπή μας και να παρουσιάσουμε υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα, μέσα από τα στοιχεία που διαθέτουμε από την επιστημονική και εντατική παρακολούθηση των μαθητών μας, τη μοναδική αλήθεια για τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο». Ετσι, αφού απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για σεβασμό στη μνήμη του Αλέξανδρου, αλλά και στην ευθύνη των εκπαιδευτικών που προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά «πίστη στο όραμα της κοινωνίας Δικαίου», το σχολείο δηλώνει:

«Ο Αλέξανδρος ήταν μια προσωπικότητα χαμηλού "προφίλ", συνεπής προς τις σχολικές του υποχρεώσεις, άψογος στη συμπεριφορά του αλλά και στη γενικότερη εικόνα του, με αξιοσημείωτη ευγένεια ψυχής και ευαισθησία· αγαπητός στη μαθητική κοινότητα. Το εξειδικευμένο τμήμα σχολικής ψυχολογίας του σχολείου μας δεν κατέγραψε ουδέποτε ούτε ένα αρνητικό στοιχείο ως προς τη συμπεριφορά του. Ο Αλέξανδρος υπήρξε ένας καθ' όλα φυσιολογικός έφηβος, με όνειρα και υπέροχο ψυχικό κόσμο. Αξίζει δε να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι η τακτική του σχολείου μας ως προς την παραπομπή μαθητών για πειθαρχικά ζητήματα είναι ιδιαίτερα αυστηρή, ο Αλέξανδρος δεν έδωσε ποτέ ούτε μία αφορμή. Ως σχολείο διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα προσβλητικά και υπαινικτικά σχόλια του σχετικού απολογητικού υπομνήματος και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας».

Η ΟΙΕΛΕ, καταγγέλλοντας την «αήθη και θρασύτατη προσβολή της μνήμης του 15χρονου δολοφονημένου, που ακόμα δεν κατέβηκε καλά καλά στον τάφο του» τονίζει ότι «είναι η δεύτερη, ηθική αυτή, δολοφονία που επιχειρείται μέσω του απολογητικού υπομνήματος του δράστη του φόνου» και μάλιστα «εδώ ο δράστης έχει περιοριστεί στον ρόλο του συνεργού, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συντάκτη - δράστη αναλαμβάνει πλέον ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος του».




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/12/2008