Καλωσορισατε στο SensedPlace Blog!

Το SensedPlace προέρχεται από μια γενικότερη ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου και δικτύου παρουσίασης και ανταλλαγής ιδεών κοινωνικο-πολιτιστικού χαρακτήρα. Μέρος αυτής της ιδέας είναι και το Blog στο οποίο βρίσκεστε όπου δημοσιεύουμε σκέψεις, άρθρα, σχόλια, ιδέες, ανταποκρίσεις, παρουσιάσεις και πληροφορίες από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο του δικού μας, αλλά ίσως και του δικού σας, κόσμου...



26.2.08

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ...

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008. Αποφασίζω να πάω στην «ανακαινισμένη» αποθήκη του Μύλου να δω την συνάντηση του Δ.Σαββόπουλου με τον Θ.Παπακωνσταντίνου.

Είσοδος 20 ευρώ με ποτό στο μπαρ ενώ στα περίφημα τραπέζια αλλάζει κατά πολύ η ταρίφα. 90 ευρώ το μπουκάλι κρασί για 2 άτομα και 160 ευρώ το μπουκάλι άλλου ποτού για 4 άτομα. Στην Αθήνα φυσικά ισχύουν άλλες τιμές, αρκετά πιο χαμηλές. Μου θύμισαν τιμές σκυλάδικου ώσπου να μπω στον χώρο και να επιβεβαιωθώ ότι βρίσκομαι σίγουρα σε σκυλάδικο. Η περίφημη αποθήκη του μύλου όπου επί εποχής Στεφανίδη πέρασαν τόσο ωραία ονόματα, με τους τεράστιους σωλήνες ψηλά και τα όμορφα φθαρμένα ξύλινα πατώματα, τώρα μεταμορφώθηκε σε σκυλάδικο πολυτελείας με αστεράκια στον ουρανό, μπλε φωτάκια, κουστουμαρισμένους τύπους, γκόμενες που πουλούσαν ακριβά πούρα και τραπεζάκια παντού. Ο χώρος των 20 ευρώ ήταν ανύπαρκτος και τέρμα πίσω φυσικά δίπλα στην είσοδο που έμπαζε και πιάστηκα. Αφού βολεύτηκα κάπως και τα ξεπέρασα όλα αυτά ξεκινάει η συναυλία.

Ο ήχος από την πλευρά του ηχολήπτη ήταν σχετικά καλός αλλά εκεί πίσω ερχότανε μόνο το 1/3 της έντασης. Πήγα για λίγο μπροστά να βεβαιωθώ και όντος δεν είχε καμία σχέση. Θα μου πεις με 20 ευρώ θες και να ακούς ;

Η συναυλία ξεκίνησε με κάποια από τα καινούργια τραγούδια του Θανάση ερμηνευμένα από τον Διονύση. Έπειτα έπαιξαν ξεχωριστά ο καθένας κάποια τραγούδια τους και μετά κατέληξαν πάλι μαζί επί σκηνής για να τελειώσουν αυτήν την βραδιά. Οι ενορχηστρώσεις του Διονύση θύμιζαν μόνο Διονύση, αφού έλειπαν πολύ τα ηχητικά στοιχεία του Θανάση που είχαμε συνηθίσει παλιότερα από Μ.Παπαδόπουλο, Μπαντούκ και Σιώτα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Οι μουσικοί με επικεφαλή τον Γ.Κιουρτζόγλου στο μπάσο, ήταν εξαιρετικοί.

Φτάνοντας προς το τέλος ο Θανάσης μας λέει ότι δεν αισθάνεται καλά και εξομολογείται το λόγο :

-Ε… δε με εμπνέει το μαγαζί… με τα φιστίκια και τις φρουτοσαλάτες κι όλη αυτήν την κυρίλα…

Ο Σαββόπουλος τον κοιτάζει έκπληκτος και προσπαθεί να τα μπαλώσει λέγοντας διάφορα περί μουσικής και τέχνης και πάνω απ' όλα “καλή καρδιά”

Δίπλα μου, ένα από τα αφεντικά του Μύλου, στραβωμένος και θιγμένος, μιλάει στον επίσης κακομούτσουνο μπάρμαν δείχνοντας με το χέρι του τον Θανάση.

Μπράβο ρε Θανάση γιατί είσαι αυθεντικός και δε μασάς να λες ότι σε πνίγει…

Θα τα πούμε στις καλοκαιρινές συναυλίες χωρίς φιστίκια και φρουτοσαλάτες.

6 σχόλια:

Niemandsrose είπε...

Ωραίος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Συνέπεια βίου- έργου.
Ωραίο και το review σου! :)

Costas D είπε...

Έτσι κι αλλιώς η Θεσσαλονίκη γίνεται ένα μεγάλο σκυλάδικο, με μάνατζερ τον Ψωμιάδη... σε λίγο καιρό θα ‘χει μόνο σκυλάδικα, εκκλησίες, γήπεδα ποδοσφαίρου και ... μετρό. Μόνιμη πολιτιστική πρωτεύουσα του σύμπαντος...

S.N. είπε...

Να καιενα κειμενο του Γ.Αγγελάκα που μας θύμισε προσφατα ο Θ.Μπακάλης στον "Εξωστη".

«Η Θεσσαλονίκη; Υπήρξε πολυπολιτισμική, όταν δεν ήταν ελληνική. Αντεθνικά ακούγονται αυτά, αλλά... Η αύρα αυτού του πράγματος κράτησε καμιά δεκαετία μετά τη μεταπολίτευση και τώρα έχουμε φτάσει στη χειρότερη φάση. Χριστιανοί, παραχριστιανοί, Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος. Και σκυλάδικα παντού. Αυτό είναι αντανάκλαση του τι συμβαίνει από κάτω, του ποια είναι η αισθητική της πόλης. Η Θεσσαλονίκη είναι μια σκυλούπολη πλέον».
Γιάννης Αγγελάκας

Sanity Loss Era είπε...

ΠΟΣΑ? Ε οχι ρε Θανασακη. Αλλιως μας τα λεγες τοσο καιρο. Ε μη μου το χαλας τωρα. Τεσπα.

Μηπως ξερεις αν ειναι ακομα στο Μυλο?Συγκεκριμενα αυτη τη Δευτερα.

Θενξ.

Παντως, ακουσα οτι παιζει πολυ Διονυσης και λιγο Θανασης. Κριμα...

Ανώνυμος είπε...

Αφού τους κάνατε θεούς τώρα πληρώστε τους.Άλλα λένε άλλα κάνουνε και άλλα κονομάνε.ΧΑΡΙΝ της τέχνης πάντοτε.....Και είναι τα σημερινά χαϊδεμένα παιδάκια του κυκλώματος που όλοι οι δημοσιογραφίσκοι γλείφουνε μέρα νύχτα.Και τους παίζουνε στα ραδιόφωνα νύχτα μέρα.Δεν πάει άλλο!

Costas D είπε...

Δεν μπορώ να φανταστώ πως το επίπεδο του ραδιόφωνου στην Ελλάδα έχει ανέβει τόσο ψηλά ώστε να παίζει Θανάση Παπακωνσταντίνου συνέχεια… με συγχωρείς φίλε μου αλλά δεν σε πιστεύω, αν είναι όμως αλήθεια τα μαζεύω και επαναπατρίζομαι…