Καλωσορισατε στο SensedPlace Blog!

Το SensedPlace προέρχεται από μια γενικότερη ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου και δικτύου παρουσίασης και ανταλλαγής ιδεών κοινωνικο-πολιτιστικού χαρακτήρα. Μέρος αυτής της ιδέας είναι και το Blog στο οποίο βρίσκεστε όπου δημοσιεύουμε σκέψεις, άρθρα, σχόλια, ιδέες, ανταποκρίσεις, παρουσιάσεις και πληροφορίες από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο του δικού μας, αλλά ίσως και του δικού σας, κόσμου...



10.9.08

Το Πνεύμα Της Εποχής (Zeitgeist)

Συνήθως βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται σε καταστάσεις συμφερόντων είμαι κάπως καχύποπτος διότι πολλές φορές τυχαίνει από πίσω να κρύβονται άλλα…. Βλέποντας όμως το “Zeitgeist”, ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ, παρατήρησα πως αναφέρεται σε κάποιες πραγματικές και συγκλονιστικές αλήθειες. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί μόνο στο διαδίκτυο και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο www.zeitgeistmovie.com διαλέγοντας και Ελληνικούς υπότιτλους. Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 3εις ενότητες : θρησκεία – τρομοκρατία – χρήμα, και καταλήγει στο δεύτερο συνδυάζοντας και τα 3. Δηλαδή, μιλώντας για την τρομοκρατία, αναφέρεται στο πως κατάφεραν κάποιοι να μας τρομοκρατούν και να μας ελέγχουν μέσω της θρησκείας, του χρήματος και φυσικά μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων και πολέμων. Στο site επίσης υπάρχει αναλυτικά όλη η βιβλιογραφία απ’ όπου πάρθηκε το υλικό και γενικότερα όλη η δουλειά αυτών των ανθρώπων.
Πρόκειται για δουλειά μιας μεγάλης ομάδας και όχι ενός σκηνοθέτη. Παραγωγός είναι ο Peter Joseph. Στις 2 Οκτωβρίου το ντοκιμαντέρ θα παιχτεί για πρώτη φορά σε κινηματογραφική αίθουσα στο Los Angeles στο 5th Annual Artivists Film Festival. Επίσης να επισημάνω πως μπορείτε μέσα από το site να το κατεβάσετε σε μορφή Dvd ή XVID. Η τεράστια έρευνα, το ότι δεν υπάρχουν σπόνσορες και το ότι κυκλοφορεί ελεύθερα για όλους, είναι στοιχεία που μ’ έπεισαν για την αξιοπιστία του. Δείτε το !
Να θυμίσω πως και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο ετοιμάζει και ο Στέλιος Κούλογλου. Θα παρακολουθούμε τις εκπομπές του πλέον σε δικτυακό κανάλι. Περισσότερα στο www.banana-republic.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: